Rehab för tennis och golfarmbåge

Många har oturen att få ont i armbågen vid för mycket klättring eller för hård träning där pullups eller liknande träning tillämpas. Men misströsta inte det finns hjälpmedel.  Vid armbågsproblem så är det oftast insidan eller utsidan som drabbas av smärta och det beror på att muskelfästet blir överansträngt. I värsta fall kan det bli svårt att sträcka ut armen eller greppa saker.

Vad sitter smärtan?                                                                                                                     Har du ont på insidan kallas det golfarmbåge och har du ont på utsidan kalas det för tennisarmbåge. Se bild nedan.

Och nu till lösningen, det du behöver är, en plastpåse och en vikt på ca: 2-3 kg. stoppa ner vikten i plastpåsen. Är det tennisarmbåge du lider av så fatta handtaget på påsen med handryggen upp om golfarmbåge handflatan upp och lägg handleden mot knät eller en bordskant som stöd. För sakta handen upp och ner varje upp och ner rörelse ska ta ca: 5 sek. gör detta 10x skaka sedan loss handen och vila några sekunder och kör sedan igen. Gör 5 set.

För smärta på insidan (golfarmbåge)
För smärta på insidan (golfarmbåge)
För smärta på utsidan (tennisarmbåge)
För smärta på utsidan (tennisarmbåge)

Gör detta varje dag och smärtan kommer ge med sej så småningom. Det kan ta tid dock, ibland flera månader. Om smärtan är lindrig så kan du köpa ett skydd att ha på. Finns i många utföranden och prisklasser allt från ett par hundralappar till en tusenlapp.

Skydden som jag använder
Skydden som jag använder

Streching                                                                                                                                       Stretching är något som jag har märk är väldigt bra mot detta och även det ska utföras varje dag under den tid som smärtan gör sej påmind. Här gör du den klassiska underarms strechen med hanflator mot golvet och fingfrarna mot dej. För att strecha utsidan av armen så tar du hjälp av andra handen och trycker försiktigt handflatan mot handleden.

Strech av insidan
Strech av insidan
Strech av utsidan
Strech av utsidan