Min klättringshistoria

Del 1, Ett beroende

På toppen av Anåfjället
På toppen av Anåfjället

"Om klättring var en annan tjej, då skulle vi ha problem" Just dom orden har jag någon gång yttrat till min sambo. Vad hon sa eller gjorde då är inget jag vill dra mej till minnes, men så är det, få saker betyder så mycket för mej som klättring gör och varför är det så? Jag har klättrat större delen av mitt vuxna liv och aldrig haft något längre avbrott. Ett par veckor runt jul någon vilovecka här och där ibland är man sjuk också. Men inget mer en så. Detta är ett citat från en sida som heter SO rummet.

"En drog är ett preparat som är sinnesförändrande och/eller beroendeframkallande. Helt enkelt ett preparat som påverkar oss och som kan framkalla ett beroende. Alla droger är också skadliga för människan på olika sätt. Till de lagliga drogerna hör bland annat alkohol och tobak" 

Väggen på landet
Väggen på landet

Ok vi tar det ord för ord. En drog är ett preparat som är sinneförändrande. Visst har nog dom flesta som klättrat någon gång kannse främst under en hård bestigning bara tappat känslan för tid och rum och hur hela världen och alla problem och bekymer bara försvinner det finns bara EN sak som gäller just nu och det är up up up up.

Vi går vidare. och/eller beroendeframkallande. Egentligen behöver jag inte skriva något här men klättring är extremt beroendeframkallande, har du en gång sugits in vill du bara ha mer. Tänk dej en heroinist som hela tiden vill uppnå ett högre rus han måste då ta högre doser för att komma dit, klättring fungerar exakt likadant. Alla droger är också skadliga för människan. Klättring i sej är inte farligt men marken är rätt hård från några meter upp. Ett till citat.

"Upprepat bruk som leder till att individen misslyckas med att fullgöra sina skyldigheter på arbetet, i skolan eller i hemmet" Jag har faktisk skitit i att gå till jobbet ett flertal gånger för att istället gå att klättra. Sådan är jag.

Här är del 2: Besatt

Här är del 3: Vägen tillbaka