Maxstyrka träningsprogram

Så här kan en period av maxstyrka se ut för mig under vinterhalvåret. Detta fungerar för mig och du får gärna ta delar av det om du tycker att det ser bra ut. Kom ihåg att all träning är inviduell och alla svarar olika på träning. Det som fungerar för mig kanske inte fungerar för dig och vise versa.

Maxstyrka fördelat på tre veckor

Genomgång av programmet


Fyra dagar i veckan, (Känner du att du vill köra tre dagar gör det)                     Fördelat på,  Wave Loading (statisk fingerstyrka) Maxcampus (kontaktstyrka) Maxstyrka (styrketräning med fokus på core)                                                                                                       

80 min. klättring betyder uppvärmning och med det menar jag UPPVÄRMNING ingen pump och du får absolut inte bli trött på någon vis. Du kan gärna jobba på något projekt det är bara bra för muskelfibrerna att komma igång, men sluta så fort du märker att du börjar dippa helst innan.

Passet stegrar och blir hårdare varje vecka och i början fokuserar du på fingerstyrka men även lite maxstyrka. På slutet ligger fokus på maxstyrka och fingerstyrka avtar något.

Hoppas detta kan fungera som motivation och inspiration, och kom ihåg att lyssna på kroppen. Det är bättre att ta en vilodag (eller två) extra än att bli skadad och inte kunna klättra alls på flera veckor.