Dagen då jag kunde blivit arkebuserad

05.04.2018

Arkebusering är avrättning med gevär. Metoden tillämpas både i militära sammanhang och i det civila. I militära sammanhang utförs avrättningen av en grupp soldater, vanligtvis upp till nio, som samtidigt avfyrar sina gevär på kort avstånd mot den dödsdömde. Det är vanligt att ett eller flera av vapnen är laddade med lös ammunition för att minska de kommenderade soldaternas skuldkänslor, då det innebär att man aldrig kan veta vem som utdelade det dödande skottet. (taget från wikipedia)

Vilken magstark titel, så här var det i alla fall. Det var några år sedan då jag hängde mycket ute vid Lilla dalen och cloggade highball projekt. Jag hade borstat upp en ny linje en liten bit ifrån huvudväggen och hängde nu i cloggen och försökte lösa alla flytt. Klippan ligger nära bilvägen som går in till begravningsplatsen och helt plötsligt kommer en bil i full kareta och kör förbi.

Måste haft bråttom tänkte jag, sen kommer bilen tillbaka igen med samma fart och tvärnitar nästan under klippan och ut tokspringer en man in i skogen och försvinner in bakom träden. Sen tar det några sekunder innan han kommer springande ut igen med en väska under armen och bilen drar iväg i bästa Hollywood stil. Vad fan va det där tänkte jag. Undrar om dom såg mej.

Tänk om jag blev vittne till något krimminellt och jag behövde tystas (hjälp) Ne så blev det inte jag sitter ju här idag men man undrar lite vad som fanns i väskan.   

Vad fanns egentilgen i väskan
Vad fanns egentilgen i väskan